روان شناسی

مشکلات رفتاری کودکان دبستانی

مشکلات رفتاری کودکان دبستانی    

مشکلات رفتاری کودکان دبستانی    

مشکلات رفتاری کودکان مانند: شیطنت, بازیگوشی و نافرمانی را دارند و از دید والدین این رفتارها تا حدی طبیعی به نظر می‌رسد. ولی اگر این حرکات بیشتر از اندازه باشند جز مشکلات رفتاری کودکان به حساب می‌آید.

چنین کودکانی در زمان ورود به دبستان با مشکلات رفتاری بیشتر روبرو می‌شوند و رفتار آنها بیشتر به چشم می‌آید. به همین دلایل والدین بیشتر نگران رفتارهای آنها در مدرسه می‌شوند. ما در این مقاله قصد داریم تا رایج‌ترین مشکلات در رفتار کودکان دبستانی را بررسی کنیم.

انواع مشکلات رفتاری در کودکان

مشکلات در رفتار کودکان دارای انواع گوناگونی است. در مجموع هر یک از مشکلات دلایل خودش را دارد. بهترین راه این است که قبل از مقابله با آن این مشکلات را ریشه یابی نکایید.

لجبازی

کودکان زیادی دارای اختلال در لجبازی هستند. کودکانی که دارای این مشکل هستند به صورت خصمیانه طور قصد دارند با والدین, معلم, دوستان و نزدیکان خود رفتار کنند. حالت انتقام جویانه در این کودکان می‌خواهند قدرت نمایی خود را به اطرافیان نشان بدهند.

چنین کودکانی دائم در حال جر و بحث هستند و دستورات بزرگترها را رعایت نمی‌‌کنند و از آنها سرپیچی می‌کنند. رفتارهای آنها کینه توزانه و دارای خشم و پرخاشگرانه است.

اختلال سلوک

از دیگر مشکلات رفتاری کودکان اختلال سلوک است که از لجبازی کردن هم بدتر است. این کودکان به هیچ قوانینی اعتنایی نمی‌کنند. نشانه‌های آن دعوا های پی‌در‌پی در داخل و خارج از خانه, رفتار جنسی در سن پایین, دروغگویی, دردی و غیره است.

نقص توجه و پیش فعالی

رایج ترین مشکلات در زمان ورود به دبستان پیش فعالی است که تشخیص داده می‌شود. این کودکان سرکلاس درس دائم بی‌قراراند و توجه به درسشان بسیار کم است. این افراد نمی‌توانند تمرکز لازم به درس داشته باشند و تکالیفشان را به خوبی انجام نمی دهند. برای انجام دادن کارهایشان معمولا فراموش کار هستند. ضریب هوشی این کودکان معمولا به نسبت دیگر افراد متفاوت است و پیش فعالی به معنی ضریب هوشی بالا نیست.

تیک عصبی

تیک عصبی از دیگر مشکلات رفتاری کودکان به حساب می آید. با این مشکل کودک از خود صدا و یا حرکت ناگهانی ایجاد می کند. کودک در مورد کنترل این حرکت نمی‌تواند از خود مقاومتی نشان بدهد. با این حساب هر قدر زمان این حرکت را به تاخیر بیندازد با وارد شدن فشار عصبی این کار را مجدد تکرار می‌کند.

اوتیسم

از اختلالات روانی در کودکان اوتیسم است. البته این مشکل دارای طبقه بندی های گوناگونی است و در مورد درمان آن راه های گوناگونی وجود دارد.برخی از کودکانی که با این اختلال روبرو شده اند عقب مانده ذهنی هستند که نقص زبانی دارند و رفتاری کلیشه ای از خد نشان می دهند. این افراد در جمع حاضر نمی شوند.

فوبیا

از دیگر مشکلات رفتاری کودکان داشتن ترس دائمی است که از اشیا و یا شرایطی خاص احساس ترس می کنند. این کودکان به دلیل آن که شرایط خاص را در مواجه با خطر پیش بینی می کنند دچار اضطراب و ترس می شوند.

در این وضعیت کودک حس بی قراری میگیرد و در حالت ممکنه گریه می کند و خود را به والدین می چسباند تا به مرور آرام شود. اما اگر این ترس‌ها در زندگی روزمره کودکان اختلالی ایجاد نکند نمی توان روی آن نام فوبیا را گذاشت.

تولید محتوا و سئو توسط شرکت طراحی سایت تفکربرتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *