روان شناسی, نکات آموزشی, وبلاگ

کارگاه گروهی کودک

کارگاه گروهی کودک

فواید کارگاه گروهی در کودک     

حتما شما برای ثبت نام کردن کودکتان در پیش دبستانی دلایل زیادی دارید. ولی خب یکی از دلایل مهم  رشد شناختی و اجتماعی کودک است. کارگاه گروهی کودک یکی از مهم ترین مواردی است برای رشد شناختی و اجتماعی او کمک میکند. در این مقاله نگاهی می اندازیم به فواید کارگاه گروهی کودک، با ما همراه باشید:

کارگاه گروهی کودک : چرا کار گروهی مهم است

کودکان باید مهارت های مهم اجتماعی از جمله: چگونه یک حرف را به فرد دیگر انتقال دهد، چطور چیزی را با فرد دیگر به اشتراک بگذارد، قوی بازی کند، را یاد بگیرد. ایان برمبر این نظر را دارد” اگر سن را ملاک قرار ندهیم، این مهارت برای همه افراد بسیار مهم است. کودک در آخر هر شغلی را انتخاب کند باید بتواند با دیگران تعامل داشته باشد و کار کند. باید بتوانند با افراد دیگر ارتباط داشته باشند مانند: دوستان، خانواده، همسایگان، مشتریان، همکاران. این مهارت را در کارگاه گروهی کودک میتوانند یاد بگیرند. یادگرفتن و انجام دادن آن به کودک کمک میکند تا مهارت هایی از جمله: همدلی، ارتباط، احترام گذاشتن به دیگران، صبر، تحمل، سازش …یاد بگیرند. همینطور اعتماد بنفس خود را بیشتر میکند و میتوانند اعتماد کنند.

 

 اهمیت کارگاه کودک

  • رشد اجتماعی و رشد شناختی
  • مهارت همکاری را تقویت کردن
  • تعامل پیدا کردن با همسالان
  • بررسی و مشاهده کردن والدین بر عملکرد کودک
  • تقویت کردن توانای ها وعلاقه

 

رشد اجتماعی و شناختی با کارگاه گروهی کودک

در دوره پیش دبستانی و بعد از آن کودکان از نظر اجتماعی و شناختی برای رشد کردن بسیار جای دارند. اکثر کودکان عملکردی خیلی بهتری در محیط های کوچک دارند. چرا که در این سن خیلی کم تر تحت فشار قرار میگیرند در برابر مسائلی که باید حل کنند. کار کردن گروهی بین کودکان باعث میشود تعامل بیشتر داشته باشند، این کارگاه گروهی کودک فرصتی به وجود می آورد تا بیشتر از مهارت های زبانی استفاده کنند و با همسالان خود استفاده کنند.

کارگاه گروهی کودک: تقویت کردن همکاری

کودکان با شرکت کردن در یک فعالیت گروهی با همسالان خود طبیعی است که با مشکلاتی روبه رو بشوند. با کمک معلمان و والدین: مهارت های حرف زدن، مهارت همکاری کردن، سازش و روی هدف مشترک کار کردن را تقویت میکنند.

کارگاه گروهی کودک: تعامل با همسالان

معمولا کودکان کوچیک به راحتی نمیتوانند دوست پیدا کنند، ولی خب  به بازی کردن گروهی با همسالان خود علاقه زیادی نشان میدهند. این کار کمک میکند تا با افراد گوناگون و مهارت های اجتماعی کودک را تقویت کند.

بررسی و مشاهده عملکرد کودک

پدر و مادر ها خیلی راحت میتوانند کودکشان را در فعالیت های جمعی مشاهده کنند. در فعالیت های جمعی والدین می توانند رشد کودک و همین طور رفتار او را زمانی که با بچه های دیگر در حال بازی هستند را ببیند. این مشاهده باعث میشود کودک کیفیت آموزش قبل از این که به مدرسه برود بیشتر میشود.

تقویت علاقه، پشتیبانی و توانایی کودک

معلمان میتوانند به کودکان این اجازه را بدهند تا به فعالیتی بپردازند که در آن علاقه زیادی دارند. مانند: کودکانی که از نظر رشدی ضعیف ترهستند نسبت به کودکان دیگر میتوانند با هم باشند و حمایت بیشتری از جانب شما داشته باشند، همینطور کودکانی که از لحاظ رشد قوی تر عمل میکنند می توانند در کنار هم باشند، تا پشتیبان خوبی برای دیگران باشد.

کار گروهی و تیم سازی در خانه

راه های وجود دارد که این فرصت را به کودکتان میدهد تا این مهارت ها را در خانه تمرین کند. شاید علاقه مند باشید با موارد زیر آشنا شوید:

  • بازی های گروهی و همینطور بازی های رو میزی باعث میشود، در خانه همکارهای اجتماعی از جمله: سازش و همکاری، نوبت گرفتن توسعه پیدا کند.
  • پختن غذا: براداران و خواهران خود را میتواند به چالش بکشید، تا برای پختن کیک یا شام … به شما کمک کنند.
  • اجرا کردن یک کنسرت یا نمایش با اعضای خانواده یا خواهر، برادر خود.
  • ساختن پروژه های ساختمانی یا هنری مثل: الگو ساختن
  • بازی های گروهی مثل: طناب کشی
  • کمک کردن خواهر برادران بزرگ تر در انجام تکالیف به یکدیگر این کار مهارت های مهمی مانند: صبر و ارتباطات را تقویت میکند.
  • بازی های پرتحرک در محیط باز: بسکتبال، فوتبال و یا حتی آدم برفی ساختن در زمستان.

این نکته را در نظر بگیرید کارهای تیمی بیشتر از حد ممکن است اثرات بدی به همراه داشته باشد.

در کار گروهی: چالش های اعضای گروه

مطالعات نشان میدهد کودک در سن سه سالگی کار گروهی را میفهمد و در ک میکند، اما خب به این دلیل نیست که شرکت کردن در کارهای گروهی همیشه امر طبیعی است. ایان میگوید” معمولا کودکان خودخواه هستند. آن ها به این دلیل به دنیا می آیند تا بتوانند نیازهای خودشان را غذا و.. را به دست بی آورند و آرام آرام با رشد و یاد گرفتن در کودکی شروع به دور شدن میکنند.

جمع بندی

همانگونه که به آن اشاره کردیم، کودکان را میتوانید به گروه های کوچک تقسیم  و آن ها را به این نوع فعالیت ها تشویق کنید، فرزندانتان را از لحاظ شناختی، اجتماعی تشویق و مشاهده کنید. این را بدانید که بهتر است خیلی به کودکانتان سخت نگیرید، بزرگسالان هم در برخی موارد ممکن است خیلی سخت در کار های تیمی موفق شوند. ولی خب این را در نظر بگیرید همه چیز با تمرین درست میشود، الاخصوص  اگر در کودکی به این فکر باشید. اگر کودکتان مشکلات اجتماعی دارد و برایش دشوار است انجام دادن کارهای تیمی، بهتر است به مشاور مراجعه کنید.

تولید محتوا و سئو توسط شرکت طراحی سایت تفکربرتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *