روان شناسی, نکات آموزشی, وبلاگ

دلبستگی بین مادر و کودک

دلبستگی بین مادر و کودک

دلبستگی بین مادر و کودک:

دلبستگی بین مادر و کودک اثر زیادی درآینده او میگذارند و هر تفرقه‌ای بین هر دو میتواند تاثیر بدی روی کودک بگذارد و درسنین بالا موجب مشکلات رفتاری میگردد. پس مادر باید در ساعت اولیه زایمان با کودک رابطه عاطفی برپا کند، دراین مقاله ما درباره‌ی دلبستگی بین مادر و کودک در روز‌های اول صحبت میکنیم.

دلبستگی بین مادر و کودک در روزهای تولد

معمولا والدین دلبستگی خیلی زیادی به کودکانشان دارند و هر کاری از دستشان بربیاید برایشان انجام میدهد و به آن‌ها عشق می‌ورزند، دلبستگی به فرزندان به مرور زمان ایجاد میشود، ولی اگر این اتفاق نیوفتد، چه میشود که دراین مورد توضیح میدهیم:

متخصصان درباره‌ی وابستگی زیاد صحبت میکنند مانند: آنقدربه کودکتان عشق می‌ورزید که حاضرید  جلوی یک کامیون با سرعت بالا بپرید که کودکتان آسیب نبیند، برای بعضی از والدین همان ساعت تولد اتفاق می‌افتد، ممکن است برای بعضی از والدین دیرتر باشد. محققان به این نتیجه رسیدن که والدینی که بعد از زایمان به دلیل موارد پزشکی از فرزند خود دور میشوند، اصولا چند ماه تا چند هفته ,رابطه بسیارعاشقانه‌ای بین آنها شکل میگیرد.

دلبستگی بین مادر و کودک و اهمیت آن

-اگر با کودکم ارتباط عاطفی نداشته باشم چه اتفاقی رخ میدهد؟

در زمانی که شما نیازهای کودکتان را برایش برآورده می کنید و بطور مداوم او را نوازش میکنید اگر در اولین نگاه به کودک پیوند قویی حس نکردید، به آن صدمه‌ای وارد نمیشود. روانشناس کودک  درکانزاس سیتی میگوید: مبحث زیادی وجود دارد کودکانی که تازه به دنیا می‌آیند اگر مادرانشان حس ویژه‌ای به کودکشان نداشته باشد احساس گناه میکنند، اصولا پیوند خوردن یک مهارت فردی است و فقط درصورتی منطقی است که این انتظار را داشته باشیم در مدت زمانی به وجود می‌آید و به همین خاطر پیوند بی درنگ به وجود می‌آید.

به خودتان فرصت دهید: کسانی که تازه بچه دار شده‌اند ممکن است اوایل استرس وخستگی شدیدی را احساس کنند، مراقبت کردن از کودک میتوانند حس عاطفی را بین شما و فرزندتان ایجاد کنند وهورمون‌هایی را در بدنتان آزاد میکند که می‌تواند شما را وارد حس عاطفی عمیقی کند. اگر زایمان سخت وطاقت فرسایی را تجربه کرده باید، قبل ازآن که بتوانید با کودک ارتباط برقرارکنید نیاز به استراحت دارید تا کمی بهترشوید.

دلبستگی بین مادر و کودک

بهترین روش های دلبستگی بین مادر و کودک:

فرزند شما ممکن است کودک ناز و بغلی باشد اما او یک فرد تازه وارد است، او را باید به خوبی بشناسید. دلبستگی بین مادر و کودک بخاطر انجام دادن نیازهای روزانه او هست وهیچ برنامه عجیب غریبی وجود ندارد، اما چند موارد میتواند کمک بزرگی به دلبستگی مادر وکودک بکند: زمانی را به بغل کردن کودکتان اختصاص دهید. بصورتی که او را بغل ونوازشش کنید. این کارهم برای شما وهم برای کودکتان لذت بخش است.

به چشم‌های کودکتان نگاه کنید به صورتی که مدام با آنها حرف بزنید و یا برایش آواز بخوانید. اگر میخواهید عمل سزارین انجام دهید از پزشکتان برای یک عمل ملایم سوال کنید. این کار باعث تغییرکوچکی میشود.مانند: درست گذاشتن نوزاد برروی قفسه سینه بعد اززیمان کردن،  این روش باعث میشود شما وهمسرتان بیشتر متولد شدن نوزاد را حس کنید. اگر نوزادتان باید چند روزی در بیمارستان باشد وبه سیم ومانیتوروصل شود، از پرستاران بخواید به شما کمک کنند او را بغل و یا لمس کنید. ازنوزادتان درزمان طولانی لذت می برید و یاد میگیرید او را چگونه آرام کنید فرزندانتان متوجه حس شما میشوند.

اهمیت زمان دلبستگی بین مادر‌وکودک؟

کی باید نگران این موضوع بود: اگر با گذشت چند هفته فهمیدید که هیچ وابستگی به کودکتان نسبت به روز اول تولدش ندارید و یا درباره‌ی مواردی مانند جدایی و دلخوری‌های پیش آمده میتوان به طور کامل صحبت کرد. اعضای خانواده و دوستان میتوانند به شما کمک کنند و تنهایی شما را کمتر کنند. میتوانید احساساتتان را با پزشک خودتان وبا پزشک کودک مطرح کنید.

افسردگی بعد از زایمان

این نوع افسردگی واقیعیت دارد و میتواند مانع دلبستگی بین مادر و کودک شود. بهترین روش در این موارد کمک گرفتن از پزشک است. پیشگیری زود هنگام میتواند جلوی این نابسامانی را بگیرد. هرچه زمان بیشتری را درافسردگی به سر ببرید برگشتن به حالت اولیه برایتان خیلی سخت میشود.

واکنش‌های مادر و کودک

روزهای اولیه ی نوزاد خلائی عاطفی برای مادر به وجود می‌آورد که همین رفتار محبت مادر میشود. دیدارعاطفی و دلبستگی بین مادر و کودک برای قویی کردن‌ای علاقه بسیار موثر است. حس مادری خیلی زود بعد از متولد شدن کودک به وجود نمی‌آید. مادر روزهای اول بعد از زایمان احساس خستگی میکند و از این که نمیتواند از او مرقبت کند نگران است.

او با این توجه که خانواده‌اش از کودک او مراقبت می‌کند خود را دلداری می‌دهد. بعد ازگذشت چند روز ازمتولد شدن کودک، مادر با در آغوش گرفتن فرزندش  و حرف زدن با او این رابطه را محکم تر می‌کند. تحقیقاتی در این زمیینه  نشان میدهد که تا چه اندازه رفتارهای خالصانه مادر با کودک دررشد شخصیت او تاثیر میگذارد. این برخوردها به توانایی مادر برای خواسته‌های کودک بیان میشود.

برخی از مادران با آرامش ومحبت به نیازهای کودکانشان جواب میدهند و برخی با جدیت وسختی به آن ها پاسخ میدهند. برخوردهای مادر با کودک به عمل کردهای پرستاران و پزشکان  درهنگام زایمان هم بستگی دارد. تا سالها پیش مادر بعد از زایمان کودکش را کنار او نمیگذاشتند و به این ارتباط اهمیتی داده نمیشد و همین کار مانع ارتباط  درست بین مادر و کودک میشد.

توجه کنید که نوزاد نه شخص بزرگسال است و نه موجود بی‌ارزش: او یک انسان است، رابطه‌ی عاطفی قبل ازارتباط کلامی تا یک تایمی بی‌اهمیت است. در صورتی که این رابطه زمینه اصلی ولازم برای آموزش‌های کودک است، در ضمن همین کارهای روزانه مانند: در آغوش گرفتن، عوض کردن لباس، شیر دادن ، نوازش کردن و غیرهاست که کودک تصور حقیقت و واقیعت را برای خود  به تصویر میکشند وتجربیات او شکل میگیرد.

تولید محتوا و سئو توسط شرکت طراحی سایت تفکربرتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *