وبلاگ

   همدلی با کودک

چگونه با کودکم همدل کنم

چگونه با کودکم همدلی کنم؟        

همدلی با کودک از مسائل مهم در زمینه رشد شخصیتی او می باشد. تاثیر زیادی بر روی آینده افراد دارد. خانواده هایی که با کودکانشان همدلی می کنند باعث می شود سلامت روان آنها حفظ شود. آنها می آموزند با هم سنانشان چگونه همدلی کنند. به همین منظور خانواده نقش مهمی در شگل گیری رفتار و اخلاق و همینطور سلامت روانی فرزندان دارند. در این مقاله به بررسی همدلی والدین با کودکان می پردازیم.

چرا باید با کودکان همدلی کنیم؟

همدلی با کودک به این منظور است که احساسات و افکار کودک را در لحظه درک کنیم. اما باید توجه داشته باشید به احساساتش جوری واکنش نشان دهیم که باعث امید و دلگرمی در او شود.

کودکان نیازمند این هستند که زمانی که کاری را به درستی انجام می دهند تشویق شوند با این کار آنها میان کارهای درست و نادرست تفاوت قائل می شوند.

در برخی از زمان ها کودک نیاز دارد مشکلات عاطفیش به خوبی برطرف شود. در این شرایط کودک به سمت والدینش پناه می برد و باید آنها با کودک همدلی و همدردی داشته باشند.

چنین شرایطی باعث می شود کودک حس امنیت داشته باشد و به سرعت بالا تری می تواند پیشرفت داشته باشد.

زمانی که والدین با کودک همدلی داشته باشند او هم یاد می گیرد که چطور با اطرافیان, دوستان و اقوام حس مهربانی و هم دلی داشته باشد.

هم دلی با کودک می تواند تاثیر زیادی بر روی شکل گیری عواطف و احساسات او داشته باشد.

اولین مکانی که کودک در آن حس هم دلی را یاد می گیرد محیط خانواده است. حتی هم دلی دیگر اعضا با یک دیگر هم می تواند حس همدلی را در کودک پرورش دهد.

افکار غلط در مورد هم دلی با کودکان

برخی از افراد بر این باور هستند که کودک باید در شرایط سخت تنها باشد تا بتواند طریقه زندگی کردن را یادبگیرد. این شرایط باعث می شود کودک بیشتر احساس تنهایی کند و در برخی از مواقع کارهایی را که باید به درستی انجام ندهد. اما باید توجه داشته باشید کودکان به والدینشان نیاز دارند.

حس همدلی داشتن با کودک باعث ضعف او نمی شود بلکه با این شرایط شما یک کودک با محبت تربیت کرده اید و می تواند در شرایط سخت تحمل بالایی از خود نشان دهد. به این دلیل که همیشه پشتشان گرم است که والدینشان همیشه آنها را همراهی می کنند.نها را همراهی می کنند.

طی بررسی های انجام شده تعداد کودکانی که افسرده هستند و احساس تنهایی می کنند هر روزه بیشتر می شود پس این یک زنگ خطر برای والدین به حساب می آید که باید به کودکانشان توجه بیشتری داشته باشند.

ولی باید به این نکته توجه داشته باشید که برخی از روش های هم دلی با کودک می تواند تاثیر منفی بر روی او بگذارد. پس به این نتیجه می رسیم والدین باید به دنبال راه حل های درست در زمینه هم دلی باشند.

روش های همدلی با کودک

برخی از روش های همدلی از طرف روانشناسان توصیه شده است که می تواند تاثیر مثبتی بر روند رشد شخصیتی کودک داشته باشد. که در ادامه برخی از آنها را مورد بررسی قرار می دهیم:

صحبت و توجه به کودک

انسان ها برای زندگی کردن نیاز به ارتباط با افراد دیگری دارند. شما به عنوان والدین به کودک خود کمک کنید در مورد حس های منفی و مشکلاتش صحبت کند. در کل والدین باید به ناراحتی و مشکلات کودک خود توجه نمایید زیرا این موضوع باعث می شود او متوجه شود در شرایط سخت تنها نیست.

این موارد باعث می شود کودک در سنین بالا هم ارتباط خوبی با محیط اطراف بگیرد و مشکلاتش را به خوبی حل نماید.

البته هستند افرادی که می گویند کودک باید خودش مشکلش را برطرف کند ولی برخی از موضوعات برای کودک بزرگ است و برطرف کردن آن به تنهایی از او ساخته نیست. وظیفه والدین در این شرایط همراهی او می باشد تا مشکلاتش را برطرف کند.

گوش دادن به حرف های کودک

از دیگر روش های همدلی با کودک این است که باید در زمان ناراحتی و مشکلات عاطفی به حرف هایش با دقت گوش دهند. در این بین باید کودک توجه شود شما با دقت به حرف هایش گوش می دهید.

برای این که او را متوجه کنید که به حرف هایش گوش می دهید باید ارتباط چشمی با او برقرار کنید و واکنش مناسبی به حرف هایش نشان دهید و در بخش هایی که حرفش درست نبود آن را اصلاح نمایید.

چنین رفتار هایی باعث می شود تا کودک درک کند شما به حرف هایش توجه دارید. از مهم ترین عوامل در همدلی با کودک این است که درک مناسبی از احساسات او داشته باشید.

اشتراک گذاری تجربه های مشترک

در برخی از مواقع مشکلات کودکان شبیه به مشکلات والدین در زمان کودکیشان است. در این مورد والدین می توانند تجربیاتشان را در زمینه همان مشکل برای کودک تعریف کنند. در این بین کارهایی که برای حل آن مشکلات انجام داده اید را به او پیشنهاد کنید.

از نظر کودکان مشکلاتی که کوچک باشند بزرگ دیده می شود. در این شرایط بعد از پیشنهاد راه حل ها می توانید به او بگویید این مشکل چندان بزرگ نیست و او می تواند به سادگی از پس آن بر بیاید. این دل گرمی باعث می شود حس آرامش بیشتری داشته باشد.

صادق بودن در راستای همدلی با کودک

والدین نباید در روال همدلی به کودکشان دروغ بگویند زیرا ممکن است متوجه شوند آنها دروغ می گویند و برای دلخوشی آنها دروغ گفته اند.

شما در نقش والدین همیشه با کودکتان صادق باشید زیرا دروغ برای دلخوشی راه حل مناسبی به حساب نمی آید. در این بین باید به کودک بیاموزید همیشه راست بگوید حتی اگر نتیجه باب میل او نباشد و به ضررش باشد. زمانی که شما به کودکتان در زمان هم دلی دروغ بگویید اعتماد به نفس او کاهش می یابد. همدلی با کودک برای کودکان امری مهم می باشد زیرا می توانند احساساتشان را به خوبی بپرورانند و با افراد دیگر به خوبی در ارتباط باشند زیرا درک مناسبی از احساسات دیگران پیدا می کند. این ارتباط گیری برای آینده او بسیار مهم و ضروری می باشد.

     تولید محتوا و سئو توسط شرکت طراحی سایت تفکربرتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *