روان شناسی, وبلاگ

لکنت زبان در کودکان

لکنت زبان در کودکان

لکنت زبان در کودکان

نوعی از اختلال در گفتار لکنت زبان است. که ممکن است کودک در زمان صحبت کردن برخی از صداها و کلمات را تکرار کند و یا آنها را طولانی تر می کند. حدودا 3 میلیون از افراد در آمریکا به این بیماری دچار هستند.

لکنت زبان در کودکان به گونه ای است که فرد می داند چه می خواهد بگوید ولی به خوبی نمی تواند آن را به زبان بیاورد. به صورتی که در یک کلمه گیر می کند و یا صدا و هجی کلمه ای به سادگی بیان نمی شود.

ممکن است هر فردی با هر سنی دچار لکنت شود ولی بین کودکان 2 تا 6 سال این موضوع بیشتر دیده می شود. ولی به مرور زمان حدود 75 درصد از کودکان لکنتشان از بین خواهد رفت.

اما 25 درصد از افراد این مشکل را تا بزرگ سالی به همراه دارند. اگر لنکنت بزرگسالی به دلایل گوناگونی مانند سکته انجام شود به نام لکنت عصبی نام گذاری می شود.

درمان لکنت زبان در کودکان

لکنت زبان برای کودکان 2 تا 5 سال چندان هم غیر عادی به حساب نمی آید. این بازه زمانی برای کودکان دوره مهمی می باشد. لکنت امکان دارد چندین ماه طول بکشد این موضوع با بزرگ شدن کودک بهبود می یابد. امکان این که این لکنت تا بزرگسالی با کودک بماند کم است. وظیفه والدین به این گونه است که باید راه حل هایی برای مواجه با این موضوع در اختیار کودک قرار دهد.

علل لکنت زبان چیست؟

هنوز هم دلیل اصلی لکنت زبان به صورت قطعی مشخص نشده است ولی این اختلال با عوامل گوناگونی در تماس است. البته چند نوع از دلایلی که باعث تشدید این موضوع می شود را مورد بررسی قرار می دهیم:

ژنتیک

بیشتر متخصصین بر این باورند که این موضوع می تواند ریشه ژنتیکی داشته باشد. حدود 60 درصد از افراد که دارای لکنت هستند یکی از نزدیکانشان دارای این بیماری هستند.

لکنت زبان رشدی

کودکان در بازه زبانی 18 ماه تا 2 سالگی در تلاش هستند مهارت گفتاریشان را بالا ببرند. لکنت زبان در کودکان در این زمان به صورت موقتی می باشد.

عوامل عصبی

طی تحقیقات مغز افرادی که لکنت دارند متفاوت از دیگر افراد پردازش می شود. در برخی از بخش ها به نظر مغز با مشکلاتی مواجه می شود که تاکنون دلیل آن مشخص نشده است.

خطرات لکنت زبان در کودکان

شاید برای شما این سوال پیش بیاید لکنت زبان فرزندتان موقتی است و یا یک اختلال جدی می باشد. فاکتورهایی باعث خطر در لکنت می باشد که در ادامه آنها را بررسی می کنیم.

خانواده

اگر یک و یا چند نفر از اعضای خانواده دچار لکنت زبان باشد احتمال بیشتری وجود دارد کودک شما هم با لکنت روبرو شود.

سن

کودکانی که در سن 3.5 سالگی دچار لکنت زبان می شود به احتمال زیاد این مشکل برطرف می شود.

مدت لکنت زبان

کودکانی که به مدت 6 ماه لکنت دارند احتمالا نیاز به درمان داشته و به خودی خود بر طرف نمی شود.

جنسیت

حدود سه برابر پسرها بیشتر لکنت دارند. میزان لکنت زبان در پسرها بیشتر از دخترها می باشد.

نقص های زبانی و گفتاری

اگر کودک دارای مشکلات دیگری در زمان صحبت باشد به احتمال کمی این لکنت در بزرگسالی برطرف می شود.

درمان لکنت زبان در کودکان با گفتار درمانی

بسیاری از خانواده ها برای درمان لکنت فرزندانشان تمایلی به گفتار درمانی ندارند. زیرا نمی خواهد کودک در مورد مشلاتش چیزی بداند. متخصصین می گویند کودکانی که 3 تا 6 ماه با لکنت روبرو شده اند باید برای ارزیابی و راه حل آن پیش متخصص بروند.

کودکانی که از نظر لکنت مدت زیادی با این موضوع مواجه شده اند می توانند از گفتار درمانی استفاده نمایند.

در این صورت در بیشتر مواقع مشکل حل می شود و یا بهبود حاصل می شود. طی این روند اعتماد به نفس کودک بیشتر می شود زیرا او می آموزد به چه صورت این مشکل را مدیریت کند.

والدین در مقابل لکنت زبان در کودکان باید به چه نکاتی توجه داشته باشند؟

تاثیر والدین بر روی نگرش کودکان نسبت به مشکلات و احساساتشان بسیار زیاد است. البته می توانید برای کمک به کودک اقدامات زیر را به صورت اصولی انجام دهید:

  • کودکی که دارای لکنت است باید اطرافیان و والدین با حوصله به حرف های آنها گوش دهند.
  • فضای منزل را به یک مکان آرام و ساکت قرار دهید.
  • زمانی که کودک با شما در حال صحبت است حالت بی حوصله و عصبانی به خود نگیرید.
  • در زمان صحبت کودک حرف او را قطع نکنید و بگذارید کلامش را کامل بگوید.
  • هر روز تایمی را به وقت گذراندن با او اختصاص دهید.

آیاکودک شما نیاز به گفتار درمانی دارد؟

برخی از والدین بر این باور هستند که اگر کودک خود را به گفتار درمانی ببرند ممکن است تاثیر منفی بر روی و ذهنیتش در مورد حرف زدنش داشته باشد.

البته حدود 70 درصد از کودکان لکنتشان بدون گفتار درمانی درست می شود. با این روال باید توجه داشته باشید اگر کودکی به مدت یک سال دچار لکنت باشد بدون درمان به احتمال کمی این مشکل حل خواهد شد.

زمان دقیقی برای شروع گفتار درمانی وجود ندارد ولی متخصصین می گویند 6 تا 12 ماه بعد از لکنت زبان در کودکان باید درمان شروع شود.

تصمیم درمان برای کودکانی که دچار لکنت هستند گامی موثر می باشد. طی این تصمیم باید به موارد دیگری هم توجه داشته باشید که عبارت است از:

  • کدام گفتار درمان برای کودک شما مناسب است
  • تعداد جلسات و هزینه درمان
  • اهداف گفتار درمانی
  • میزان موفقیت بسته به انتظارات

تولید محتوا و سئو توسط شرکت تفکربرتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *