وبلاگ

تکنیک های آموزش صبر به کودکان

Teaching patience to children

یکی از مهم ترین مهارت هایی که کودکان را باید با آن آشنا کنیم صبر است. آموزش صبر به کودکان دارای اهمیت زیادی می باشد زیرا همه انسان ها باید آن را به خوبی بیاموزند. در این مقاله قصد داریم راه هایی که با کمک گرفتن از آن می توانید صبر را به کودکتان یاد دهید را به شما ارائه می دهیم.

با قدم های کوچک شروع کنید

صبر به عنوان یک مهارت به حساب می آید و می توانید این مورد را با تمرین های مکرر تقویت کنید. همه ما می دانیم کودکان از ابتدا صبور نیستند و باید آن را یادبگیرند. شما می توانید زمانی که کودک درخواستی از شما دارد آن را با کمی تاخیر انجام دهید تا مدتی را انتظار بکشد. البته در این حالت برای او درمورد صبوری صحبت کنید و پاداش های کوچکی را در نظر بگیرید.

تایمری را در نظر بگیرید

درک زمان برای بچه ها موردی جدید به حساب می آید و نمی توانند فرقی بین 5 دقیقه و 45 دقیقه قائل شوند. در این صورت می توانید برای آنها نشانه های بصری درنظر بگیرید تا بهتر موضوع را درک کنند. تایمر های شنی و دیجیتالی برای درک بصری کودکان مناسب است ارتباط های بصری در آموزش صبر به کودکان مناسب است.

او را به صبوری تشویق کنید

داشتن صبر و شکیبایی جز مهارت ها به حساب می آید و افراد باید به صورت پیوسته بر روی آن کار کنند.والدین باید کودکان خود را زمانی که حتی کوچک ترین صبری از خود نشان می دهند تشویق کنند نیازی به پاداش های بزرگ و خاص نیست این تشویق می تواند کلامی باشد و یا یک حس خوشحالی.

شنیدن بی قراری های آنها

زمانی که در حال رسیدگی به کار های روزمره خودمان هستیم توجه کمتری به کودکان می کنیم و ممکن است آنها رفتار های عصبی و پرخاشگرانه از خود ارائه دهند. آموزش صبر به کودکان نیاز به زمان دارد پس حالت عصبی کودک امری طبیعی است زیرا او زمانی را صبر کرده ولی توجه ای از شما دریافت نکرده است. شما باید به عنوان والدین و یا فرد بزرگ تر در این شرایط جوری رفتار کنید که می توانید حس او را درک کنید. طی مطالب ها به او بخش بزرگی از رشد هر انسان با صبر شکوفا می شود.

تمرینات صبر را به بازی تبدیل کنید

از مهم ترین و با ارزش ترین سرگرمی کودکان بازی می باشد. شما می توانید استرس را با بازی کردن از کودک دور کنید. هنگامی که چالش صبر کردن را به سرگرمی مبدل کنید گذشت زمان کودک را آزار نمی دهد. در این صورت کودک ذهن خود را به گذشت زمان درگیر نمی کند و حتی بعد از آن زمان حس آرامشی پیدا می کند.

لذت از فعالیت های آرام

امروزه بیشتر فعالیت ها و بازی ها دارای سرعت زیادی هستند در این بین کودک حس بی تابی دارد. برای آموزش صبر به کودکان می توانید بازی ها و فعالیت های کندی داشته باشید. بازی های قدیمی دارای سرعت کمتری می باشند می توانید با کودکان چنین بازی هایی داشته باشید.

ایستادن و تماشای گل ها

زمانی که کودکان در حال انتظار و صبوری هستند به آنها بگویید اطرافشان را مشاهده کنند. زمانی که در این بین کودک را به تماشای اطراف تشویق می کنیم مانند دیدن و بو کشیدن گل ها. شما می توانید فعالیت های مربوط به حس کودکان را هم تقویت کنید مثلا می توانید بازی با شن ها را انتخاب کنید زیرا نیاز به فعالیت های آهسته تری دارد. از آنها بخواهید در زمینه احساساتشان با شما صحبت کنند زیرا می تواند باعث تقویت در تفکرات آنها شود.

الگوی های صبوری

آموزش صبر به کودکان نیاز به الگو دارد. مثلا همه ما زمانی که با اینترنت ضعیف رو برو می شویم عصبی می شویم و یا در دیگر شرایط ها زیرا همه ما می دانیم زمان ارزش مند است و باید بیشترین استفاده را از آن داشته باشیم. والدین باید در آرامش به فعالیت های روزمره رسیدگی کنند زیرا با صبر داشتن می توانید به خواسته های خود نزدیک تر شوید. صبر داشتن به مرور زمان بیشتر می شود و به مرور کیفیت آن افزایش می یابد. در برخی از مواقع والدین و کودکان می توانند به صورت همزمان بر روی صبر داشتن تمرین داشته باشند و به مزایای آن پی ببرند.

آموزش صبر به کودکان را با راهکار های غیر مستقیم و جانبی

شما می توانید فرزندتان را با راه کارهایی آشنا کنید که فرایند صبر را برای او آسان تر می کند. مثلا به او آموزش دهید برای خودش خودگویی های مثبت داشته باشد. به گونه ای که همانطور که انتظار می کشد با خود هم صحبت داشته باشد مثلا بگوید چه خوب است که صبر می کندو این کار چندان هم سخت به نظر نمی رسد. یا بگوید درست است که در حال انتظار کشیدن است ولی می تواند در این زمان به دیگر کارهایش رسیدگی کند.

آموزش صبر به کودکان می تواند با انجام برخی از تمرینات بهتر هم بشود مثلا تمرینات تنفسی این کار صبر کردن را برای کودکان آسان تر می کند. البته تمرینات تنفسی بسیار زیاد هستند که می توانید از آنها استفاده نمایید. مثلا آنها می توانند در زمان دم و بازدم تا عددی خاص بشمارند و… چنین تمریناتی باعث افزایش در تمرکز کودک می شود و با این روش می توانید استرس و بی قراری را از او دور کنید.

نکات آموزش صبر به کودکان

در هر زمان و مکانی شما نباید به کودکتان صبر را آموزش دهید. مثلا زمانی که کودک خسته, مریض و یا گرسنه است نمی تواند به خوبی صبر را در خود کنترل کند. چنین شرایطی به هیچ وجه برای آموزش مناسب نمی باشد. زمانی که کودک در حال غذا خوردن و یا چرت زدن هست صبر را با او تمرین نکنید در این بین نباید از کودک خود توقع داشته باشید. میزان زمانی که کودک می تواند در شرایط ممکن صبر داشته باشد بستگی به سن او دارد پس نباید از همه کودکان به یک میزان انتظار داشت زیرا کودکان بزرگتر بهتر از کوچکتر می تواند صبر داشته باشد.

تولید محتوا و سئو توسط تیم تفکربرتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *