وبلاگ

چگونه کودکان را به نوشتن تکالیف تشویق کنید

Definition of academic advisor

بسیاری از کودکان علاقه زیادی به انجام تکالیف ندارند و حتی در دوران اول سال  تحصیلی  بدون انجام دادن تکالیف به مدرسه میروند. والدین همچنان دنبال راهی برای تشویق کودکان به نوشتن تکالیف هستند. اما بعضی از والدین روش های اشتباهی را انتخاب میکنند که باعث میشود کودک از مدرسه بیزار شود. در این جا شما را با روش هایی آشنا میکنیم که کودکانتان بتوانند با روش درست و اصولی به انجام تکالیفشان بپردازند.

بهترین روش ها برای تشویق کودکان به نوشتن تکالیف

برنامه ریزی کردن برای کودکان زمانی را مشخص کنید که کودکانتان درآن به نوشتن تکالیف خود به پردازد. و در این تایم به او اجازه صحبت کردن، بازی کردن و… را ندهید زیرا کودک شما باید این را درک کند که در آن لحظه به تکالیف خود بپردازد.

برای برنامه ریزی کودک از خود او هم کمک بگیرید

برای برنامه ریزی کودکان خود با خودشان هم مشورت کنید که با کمک هم  بتوانید بهترین تایم برای انجام تکالیف را مشخص کنید. اگر کودک تکالیف ها را نامرتب و سریع انجام داد یک زمان اجباری برای انجام تکالیف به او بدهید.

به کودکان خود یاد دهید تکالیف خود را یاداشت کنند

به کودکان خود بیاموزید تکالیف خود را در مدرسه یادداشت کنند  که راحت تر بتوانند آن ها را در منزل انجام دهند. تشویق کودکان به نوشتن نیاز به برنامه ریزی دارد.

تکالیف درسی کودکانتان را انجام ندهید

با انجام تکالیف فرزندتان به او این باور را میدهید که به تنهایی نمیتواند کارهایش را انجام دهد. این کار گزینه مناسبی برای تشویق کودکان به نوشتن تکالیف نیست.

به کودکانتان کمک کنید

این اجازه رو به فرزندانتان بدید  که  خودشان تکالیفشان را انجام دهند و به آنها فقط در انجام تکالیف کمک کنید و همچنین با بزرگ شدن فرزندانتان استقلال فردی در نوشتن تکالیف درسی را بیشتر کنید و به کودکان خود بگوید که این انتظار را دارید خودشان تکالیف را انجام دهند.

برای انجام تکالیف محیط آرامی را برایشان ایجاد کنید

کودکانتان نباید تکالیف خودشان را کنار تلویزیون یا مکان های شلوغ انجام بدهند برای آن ها محیط آرامی را در نظر بگیرد. آرامش باعث تشویق کودکان به نوشتن تکالیف می شود.

محل انجام تکالیف باید نور کافی داشته باشد

محیطی که کودک در آن تکالیف هایش را انجام میدهد باید نور کافی داشته باشد که بتواند حواسش را بیشتر جمع کند. نور کم باعث کلافگی در زمان نوشتن می شود.

همه ی وسایل کودکتان را کنار او بگذارید

کودکتان برای این که حواسش پرت نشود همه ی وسایلش را ( چسب ،گونیا ، خط کش،کاغذ، پرگار و…) روی میزش قرار دهید.

هنگام انجام تکالیف نظارت کنید

روی انجام تکالیف کودکتان نظارت کنید و این حس دلگرمی را منتقل کنید که به تنهای هم میتوانند تکالیفشان را انجام دهند.

تشویق کودکان به نوشتن تکالیف

به تشویق کودکانتان اهمیت بدید با این کار باعث می شوید کودکتان مشتاق تر برای انجام تکالیفشان باشد، فرزندانتان را بعد از هر تلاش تحسین کنید و آن ها را در آغوشتان بگیرید که یکی از راه های تشویق کودکان به نوشتن تکالیف است.

تشویق های که دوست دارند را برای کودکان به کار ببرید

برای بیشتر کردن انگیزه برای انجام تکالیف کودکان کارهای مورد علاقه شان مانند: مهمانی، شهربازی پارک رفتن را می توانید انجام دهید و یا می توانید هدیه کوچیکی جایگزین کنید. این کار برای تشویق کودکان به نوشتن تکالیف بسیار موثر است.

مطالعه بیشتر: پیش دبستان

با کودکان خود بد رفتاری نکنید

اگر فرزندتان برای انجام تکالیف خود سهل انگاری میکند با او بد رفتاری نکنید. به جای این کار با فرزندتان با قاطعیت صحبت کنید و هرگز اعتماد به نفس کودکتان را ضایع نکنید. بنابراین به فرزندتان واضح بگوید که تکالیفشان را مسئولانه باید انجام دهد و هر بار که بهانه ای برای انجام ندادن تکالیفشان آورد قاطعانه به او یادآوری کنید که بجز انجام تکالیف درسی اش هیچ کار دیگری ندارد.

رابطه عاطفی خوبی با کودک  برقرار کنید

برای این که فرزند حرف گوش کن و مسئولیت پذیر تری داشته باشید باید با کودک خود رابطه عاطفی و کلامی بهتری برقرار کنید. با این کار می توانید باعث تشویق کودکان به نوشتن تکالیف شوید.

از تهدید کردن بی معنا فرزندتان خودداری کنید

به کودکانتان بگوید اگر تکلیف های درسی خود را انجام ندهند نمیتوانند از تفریحاتی مثل: بیرون رفتن  بازی کردن، تماشای تلویزیون و… استفاده کنند  و همین طور از تهدید های بی جای خودداری کنید.

بعد از اتمام مدرسه سریع آن را مجبور به نوشتن نکنید

بعد از تمام شدن مدرسه بگذارید کودک بازی و استراحت کند و هیجان خود را تخلیه کند و بعد آن بخواهید به تکالیفشان برسد و هرگز بلافاصله بعد از مدرسه انجام دادن تکالیف را از او نخواهید.

مصالحه نکنید

روی حرف خود بمانید و اصلا عصبانی نشوید و اگر کودکتان  گریه ،عصبانیت ،قهر کرد به آن بی توجه باشید و از حرف خود کوتاه نیایند.

 

با معلم او در ارتباط باشید

با معلم کودکتان در ارتباط باشید و مشکلات درسی آن را با معلمش در میان بگذارید تا با هم فکری هم بتوانید راه حلی برای تشویق کودک به نوشتن تکالیف پیدا کنید. اگر کودک نتواند تکالیفش را انجام دهد، با معلمش صحبت کنید شاید مشکلی در یادگیری و حواس پرتی دارد. و با کمک او تشویق کودکان به نوشتن تکالیف را بیشتر کنید.

از کودکتان بخواهید همه ی تکالیف درسی را برایتان یادداشت کنید

اگه فرزندتان یادش میرود تکالیفش را بنویسد از معلمش درخواست کنید که تکالیف  درسی را برای خودتون یادداشت کنند و اگر کودکتان در تکالیفش کوتاهی میکند به معلمش زنگ بزنید که متوجه بشود شما با معلم او در ارتباط هستید.

از همکلاسی هایش کمک بگیرید

اگه کودکتان همکلاسی درس خوانی دارد، از او بخواهید هفته ای دو بار  با هم درس بخوانند تا کودکتان علاقه مند تر شود.

تمرکز نداشتن ایجاد بی علاقگی در کودک میکند

اگه کودکتان به طور مداوم در دیکته کلمه ها را فراموش می کند یا دفتر یا کتاب خود را گم میکند، و تمرکز ندارد تکرار این حالت باعث میشود کودک علاقه ای به تحصیل نداشته باشد تمرکز پایین کودک  به این معنا است که توانایی  توجه کردن به هدف تعیین شده را ندارد و با کوچک ترین اتفاق  دچار حواس پرتی میشود.

کودک را با هیچ کس جزء خودش مقایسه نکنید

یکی از کار هایی که می تواند اعتماد به نفس کودکتان را پایین بیاورد، مقایسه کردن با هم سن خودش است. هیچگاه به او نگویید  دوستت از تو بهتر یا از دوستت بدتر هستی با این کار باعث میشوید کودکی لجباز تری داشته باشید، او را با  خودش مقایسه کنید، مانند: از دیروز خیلی بهتر تکالیف را تمام کردی.

برای انجام تکالیف ساعت زیادی را در نظر نگیرید

معمولا کودکان بعد از یک ساعت  انجام دادن تکالیف بی حوصله و خسته می شوند به کودکانتان این اجازه را بدهید  بعد از یک تایمی از تکالیف خود دست بکشند و استراحت کنند. چیزی بخورد یا تلویزیون تماشا کند. با این رفتار ها می توانید باعث تشویق کودکان به نوشتن شوید.

به فرزندانتان اجازه دهید عواقب کارشان را ببینند

اگر فرزندتان هیچگونه تکالیفش را انجام نمیدهد.  این اجازه را بدید بدون نوشتن تکالیف به مدرسه برود  این جوری اگر ببیند فقط اون است که تکالیفش را انجام نداده ، تکالیف درسی روز بعدش را خودش انجام میدهد.

به او استرس وارد نکنید

خیلی از والدین این تصور را دارند که اگر دائما تکرار کنند  که مشق هایت دیر شده، کودک تایم بیشتر به درس هایش میرسد. ولی این باور اشتباه باعث میشود، استرس در کودک زیاد شده و حوصله انجام تکالیفش را نداشته باشد. حتی اگر هم تکالیفش عقب مانده بود به کودک خود استرس وارد نکنید و به او این اطمینان را بدهید که وقت برای تمام کردن تکالیف درسی اش دارد.

تولید محتوا و سئو توسط تیم تفکربرتر 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *