وبلاگ

شکل گیری هویت در جامعه کودکان 

همه ما می دانیم دوران کودک بسیار مهم و تاثیر گذار می باشد زیرا این دوران باعث شکل گیری هویت کودکان می شود. دنیای کودکان پر از پاکی و بی آلایش است. با وجود ظرافت های ذهنیت می تواند مسائل زیادی را بیاموزد. در این دوران اعتقادات و باورهای کودک به خوبی شکل می گیرد. کودکان دارای طبع لطیف و تاثیر گذاری هستند که می توانند با قدرت الگو سازی کنند.

شکل گیری باورهای مذهبی در دوران پیش دبستان

در مورد شکل گیری هویت کودکان می توانیم به مذهب و ایمان کودک اشاره داشته باشیم. فطرت کودکان با خدا آشنا است در وجود کودک مبانی مذهبی وجود دارد که با کمک والدین و مربیان می تواند آن را بپذیرد و مطابق آن عمل کند. با گذشت زمان این آگاهی ها بیشتر می شود و به خوبی می تواند با مذهب ارتباط بگیرد و این دامنه ارتباط هر روزه بیشتر می شود. و حالت هایی را در او ایجاد می کند که به نام حالت مذهبی نام گذاری شده است.

با آن که ویژگی های دینی هر یک از جوامع با هم متفاوت است ولی دستاورد های هر یک از این ادیان می تواند برای آموزش دادن به کودکان اهمیت داشته باشد. بیشتر اندیشه های دینی در بین سال های کودکی از ویژگی های همه کودکان و نوجوانان می باشد.

شکل گیری هویت کودکان و فرهنگ های ملی

از آنجایی که الگو ها در زمینه شکل گیری حیات اجتماعی و شخصیتی دارای اهمیت بالایی است. الگو ها به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم هستند. اگر کودک دارای الگویی نباشد باعث می شود شخصیتی بیگانه پیدا کند. کودکان آینده هر فرهنگ و کشوری هستند زیرا در آینده آنها میراث جامعه به حساب می آید. هویت جوامع از فرهنگ آن کشور می باشد.

فرصت ها بی‌ بدیل

زمان طلایی برای پرورش استعداد کودکان از سنین پایین می باشد. مسائلی که در این دوران کودک با آن روبرو می شود باعث می شود او از تمام جوانب کامل بیابد. الگوی کودکان می تواند خانواده, محیط اطراف و هم سالان خود است. دقت داشته باشید تربیت های کوچک قبل از دوران پیش دبستان می تواند تاثیر فراوانی در آینده فردی او داشته باشید. طی تحقیقات مشخص شده است که میان بازی و یادگیری و شکل گیری هویت کودکان ارتباط مستقیمی وجود دارد. شخصیت کودک بسته به محیط پیرامون و شرایط اجتماعی همانند سازی می شود. در مجموع توجه به هویت کودکان قبل از دوران پیش دبستان مهم و ضروری می باشد.

تکیه گاه اصلی

مبانی همه هویت ها هویت فردی می باشد. منظور از هویت فردی تکامل و خود شناسی است. ارتباط با خالق هستی و دیگر افراد از راه تفکر و ذهن ممکن است.داشتن اطلاعات علمی و عمل کردن به آموخته ها می تواند باعث شکل گیری ارزش ها شود. هویت فردی این باور را به کودک می دهد که شناخت کاملی نسبت به خودشان پیدا کنند. طی تحقیقات مشخص شده که پردازش اطلاعات حاصل از مجیط های مناسب در دوران کودکی می باشد.

خطا‌های راهبردی

پرسش ها در ذهن کودکان و نوجوانان یک باره صورت نمی گیرد. اگر والدین به فرایند تربیت کودک بی توجه باشند هویت کودک وارد خطای راهبردی می شود. از ابتدا در کودکان سوالاتی مانند من کی هستم؟ ایجاد می شود. و یا زمانی که کودکان با همسن و سالانشان در یک محیط هستند ولی با هم بازی نمی کنند تا به این نتیجه با گذشت زمان برسند که می توانند با هم بازی کنند و وسایلشان را به صورت اشتراکی استفاده کنند مشخص می شود که احساس مالکیت و تعلق خاطر فطرت وجودی هر انسان است.

هویت و احساس تعلق

در زمان شکل گیری هویت در کودکان می توان به هویت ملی و دینی اشاره داشت. که حس تعلق خاطر در کودک نسبت به جامعه بسیار تاثیر گذار است. شکل گیری هویت برای کودکان نیاز به برنامه ریزی دارد. ایجاد هویت در تعاملات با کودکان ایجاد می شود مکان مناسب برای شکل گیری کودکان خانواده و مراکز مراقبتی و همچنین بازی با کودکان و کلاس های پیش دبستانی می باشد. تاثیرات سبک پروری در خانواده می تواند بر شکل گیری هویت در کودکان تاثیر زیادی داشته باشد. در این زمینه والدین باید در زمینه آموزش ها با هم توافق داشته باشد و همین طور میان والدین و پیش دبستان هم چنین توافقی ایجاد شود. و به صورت یکپارچه در شکل گیری شخصیت مناسب در کودکان همکاری داشته باشند.

مربیان مهد کودک ها و پیش دبستان ها باید به کودکان خدمت کنند نه آن که تنها فعالیت ها و محتوای آموزشی را به آنها بیاموزند. مربیان باید توجه داشته باشند کودکان جز موجودات ارزش مند هستند و طبق روال که با ویژگی های آنها مطابقت داشته باشد فعالیت های مکملی در زمینه شکل گیری شخصیت و هویت کودکان داشته باشند. این فعالیت ها باد مناسب و در یک بستر کامل هویتی اعمال شود تا باعث سردرگمی کودک نشود.

تولید محتوا و سئو توسط تیم تفکربرتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *