وبلاگ

چگونه آموزش قرآن را به کودکان بدهیم؟

Teaching quran

سعی کنید کودک را با بازی و سرگرمی با قرآن آشنا کنید و او را به حفظ کردن آن تشویق کنید. البته برنامه های سرگرم کننده که قالب انیمیشن نیز دارد هر روزه در حال پیشرفت است و که با کمک آنها می توانید آموزش قرآن را به کودکان ارائه دهید. آموزش دادن قرآن با روش های مختلفی برای کودکان امکان پذیر است که در ادامه بخشی از آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.

داستان های قرآنی را برای کودکان تعریف کنید

کودکان علاقه زیادی به گوش دادن داستان ها دارند پس بهتر است به این علاقه توجه داشته باشید و از داستانهای عبرت آمیز قرآنی برای آنها تعریف کنید مثلا چند آیه را با کمک بزرگتر حفظ کند و بعد از آن داستان همان بخش را برای او تعریف کنید. کودکان حتی علاقه دارند داستان های تکراری را گوش دهند.

ضبط صدای کودک

شما می توانید زمانی که کودک آیه ای از قرآن را می خواند صدای او را ضبط کنید و بعد آن را برای او پخش کنید گوش دادن به صدای خودشان برایشان جذاب است آن روش می تواند علاقه او را به یادگیری و حفظ قرآن بیشتر کند.

استفاده از نرم افزار های آموزش قرآن

امروزه با به روز شدن آموزش های دیجیتالی یادگیری بسیار ساده تر شده است. شما می توانید از فروشگاه ها نرم افزار های آموزش های گوناگون و همچنین قرآن را برای کودک خود تهیه نمایید. این نرم افزارها با بازی و سرگرمی به کودک آموزش می دهد و باعث خستگی کودک در زمان یادگیری نمی شود و حس لذت را در او ایجاد می کند.

از آیات و سوره های ساده تر شروع کنید

از موارد مهم برای آموزش قرآن به کودکان این است که باید از آیات ساده و کوتاه شروع کنید. زیرا خواندن برخی از کلمات برای بزرگ سالان هم ممکن است سخت باشد. پس باید ابتدا بخش های ساده تر را به آنها بیاموزید تا بتواند با لحن عبارات بیشتر آشنا شود.

قبل از 6 سالگی رو خوانی قرآن را شروع نکنید

ابتدا برای آموزش توجه داشته باشید کودک چند سال دارد اگر قبل از 6 سال زمانی که کودک الفبا را نیاموخته این آموزش را شروع کنید کاملا اشتباه کرده اید زیرا سختی یادگیری باعث دلسردی کودک می شود. بهتر است بعد از آموزش الفبا و در سن 8 سالگی رو خوانی قرآن را کودک آغاز کند.

انتقال حافظه کوتاه مدت به بلند مدت

وقتی کودک آیه ای را حفظ می کند وارد حافظه کوتاه مدت او می شود و امکان دارد بعد از یک روز از ذهن او پاک شود. در آموزش قرآن اگر قصد دارید مطلب از ذهن کودک پاک نشود باید آیه را روز بعد هم مجدد چندین بار تکرار کنید. بعد از سه روز از کودک بخواهید آیه را مجدد تکرار کند دوباره این کار را در هفته بعد هم انجام دهید. بهتر است تمام آیات را ماهی یک بار مرور کند تا وارد حافظه بلند مدت شود.

آیات مربوط به عذاب ها را برای او توضیح ندهید

همانگونه که گفته شد کودکان به داستان شنیدن علاقه دارند پس بهتر است داستانهایی که در مورد عذاب ها هستند صحبت نشود و در زمینه مهربان بودن خداوند بیشتر توضیح دهید. تعریف داستان هایی که به عذاب ها ارتباط دارد برای یک کودک تاثیر منفی دارد.

برای آموزش قرآن زمان مناسب را انتخاب کنید

گزینه مهم برای آموزش انتخاب زمان مناسب است. برخی از مواقع که احساس می کنید کودک حوصله ندارد چیزی را یاد بگیرد و یا در حال دیدن کارتون و یا بازی کردن است او را مجبور به یادگیری قرآن نکنید و به اجبار قرآن را به او آموزش ندهید.

استفاده از متد های قدیمی

برخی از روش های رایج هستند که سال ها برای یادگیری قرآن در مهد کودک ها مورد استفاده قرار می گیرد که شامل موارد زیر می شوند:

  • نوار ترتیل را برای او بگذارید و از او بخواهید به آیات نگاه کند
  • آیات را نگاه کند و به همراه ترتیل آیات را زمزمه کند
  • در این مرحله قرآن را ببندید و آیات را زمزمه کند
  • سعی داشته باشد بدونم نگاه به قرآن و یا پخش شدن آیات چیزی را که چند بار تکرار کرده است را از حفظ بخواند.

الگوی خوبی برای او باشید

اگر قصد دارید کودک را به آموزش قرآن مشتاق کنید باید توجه کند والدین بهترین الگو برای کودکان است. اگر والدین در منزل قرآن نخواند کودک هم علاقه ای به یادگیری قرآن پیدا نمی کند. برای آموزش قرآن والدین هم باید زمان هایی قرآن را مطالعه کنند تا کودک را مشتاق نمایند.

دوره های ترتیل و حفظ قرآن

آموزش هر مطلبی نیاز به مهارت و تخصص دارد. اگر می خواهید کودک با قرآن آشنا شود باید از افراد ماهر و متخصص برای این کار استفاده کنید. اگر دوست دارید قرآن را با صدای خوش بخواند باید از سن 5 سالگی او را در آموزشگاه های مربوط به قرآن بفرستید تا موارد را به صورت اصولی یاد بگیرد.

مادر در دوران شیر دهی و بارداری قرآن گوش دهد

کودک در ماه های اول زندگی خود در رحم مادر صدا های را می شنود. اگر می خواهید کودک خود را با قرآن آشنا کنید لازم است در روزهای ابتدایی زندگیش که شما او را باردار هستید نوار های ترتیل قرآن را پخش کنید. زمانی که کودک به دنیا می آید و در حال شیر خوردن است برای او قرآن پخش کنید چنین عمل هایی باعث اشتیاق کودک به آموزش قرآن می شود.

تولید محتوا و سئو توسط تیم تفکر برتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *